Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekMůj chov exotického ptactva je velmi rozmanitý. Z papoušků jsou zde zastoupeni zcela obyčejné druhy jako andulky, korely, agapornisové, alexandři rudohlaví, ale i papoušci senegalští a arové malí.

V minulosti jsem choval různé druhy agapornisů. V současné době chovám ty "hodné " druhy. Jsou to ag. hnědohlaví a ag. růžohlaví. Tyto druhy jsou mnohem méně agresivní vůči ostatním příslušníkům svého druhu nebo i jiným ptákům. Jejich chov se daří v poměrně velkých skupinách. Přednost dávám přírodně zbarveným ptákům. Myslím, že v minulosti se udělalo mnoho nenapravitelných škod vzájemným mezidruhovým křížením, které mělo za cíl rychlý vznik nových mutacíObrazek.

K dalším mým oblíbeným druhům patří křepelové horští. Ve srovnání s jinými druhy křepelů jsou velmi klidní a krotcí. Jsou snášenliví i k jiným druhům ptáků. Již řadu let je odchovávám (zatím bohužel pouze uměle). Tento druh snáší velmi dobře i naší zimu ve venkovní volieře.

 

Samostatnou a privilegovanou skupinou našich ptáku jsou naši domácí mazlíčci. Obývají s námi prostory bytu, dívají se s námi na televizi a často s námi i večeří. Společné mají pouze to, že jejich jména začínají od R a jsou naprosto krotcí. Jsou to Robíček, Rafík, Ruda, Rocky, Radim (korela, andulka, žako, senegalec a alexandr rudohlavý)ObrazekObrazek